Zápis ze zasedání představenstva APPZ

Forma: on-line Teams

Připojili se: Libor Braun, Martin Buček (zastoupen Liborem Braunem), Richard Peml, Martin Kugler, Petr Charamza, Petr Zobal

Datum: 1.11.2023

Čas: 13,00 – 14.30

Na zasedání Představenstva se jednalo:

 O přijetí nového člena Asociace, společnost INŽENÝRING VSETÍN s.r.o., zastoupené Ing. Zdeňkem Kostkou. Společnost zaslala žádost doloženou potřebnými dokumenty.

Členové představenstva APPZ jednomyslně doporučí Valné hromadě přijeti společnosti za člena APPZ. Pozvání pana Kostky na Valnou hromadu mu bude tlumočit pan Charamza.

 Tajemník informoval, že byli do představenstva APPZ navrženi pánové Braun, Buček, Kugler,Peml, Charamza, všichni odsouhlasili kandidaturu. Do Revizní komise byli navrženi Šišák , Mencová, Cihlář. Pan Šišák a paní Mencová zaslali souhlas s kandidaturou.

 Proběhla diskuze k řešení rekonstrukce plynovodu a přípojky. Z hlediska předpisů. APPZ nemá dostatek informací k tomuto požadavku a zaujme stanovisko následně.

 Byla schválena účast 6 členů ASPP na valné hromadě 2023 v odpoledním bloku

 Proběhla diskuze ke sdělení pana Cihláře, že investor požaduje u havárií PZ zjednodušenou projektovou dokumentaci se snížením ceny za projekt, dokonce stavět i realizaci stavby bez projektu. K tomu zaujalo Představenstvo APPZ negativní stanovisko. Dále má pan Cihlář dojem, že smlouvy na PD jsou nevyvážené, ve prospěch investora.

 Bylo odsouhlaseno, že Představenstvo navrhne valné hromadě ke schválení navýšení za činnost uvedenou ve Smlouvě o poskytování poradenských služeb ze stávajících 12.000,- Kč na navrhovaných 17.000,- Kč/rok.

 Martin Kugler pozve pana Štěpána Vodičku k pracovnímu setkání s Asociací.

 Tajemník informoval, že k účasti na školení u AVK VOD-KA se přihlásilo 6 projektantů a tajemník.

Zapsal Petr Zobal